top of page

Flex Boot WIDE pyöreille kavioille

Updated: Jul 13, 2023


Flex Bootseista on nyt saatavilla uusi malli: Flex Boot WIDE! Tämä uusi bootsi on laadultaan ja toimivuudeltaan samanlainen kuin alkuperäinen Flex Bootsi, mutta kuten nimi kertoo, uusi bootsi on leveämpi. Se siis sopii paremmin hevosille ja poneille joilla on luonnostaan pyöreämpi kavion muoto.


Tässä blogissa kerromme uuden pyöreän bootsin ominaisuuksista, miksi kehitimme uuden bootsimallin, ja kuinka Flex Boot WIDE istuu arvomaailmaamme hevosten ja ponien elämänlaadun parantamisesta maailmanlaajuisesti.
Miksi suunnittelimme pyöreän bootsin?

Kuulemme usein kysyttävän, sopivatko Flexit hevosille joiden kaviot on saman levyiset ja pituiset - eli siis täysin pyöreät. Kun olemme tarkastelleet näiden hevosten kaviokuvia, useimmiten on käynyt ilmi että näiden kavioiden ei itseasiassa kuuluisi olla pyöreät. Kavio saatta näyttää pyöreältä, tai leveämmältä kuin pitkältä, mutta kun sitä tutkitaan hevosen yksilölliseen anatomiaan perustuen, huomataan että kavio on - tai sen pitäisi olla - kapeampi kuin pitkä. Tässä on esimerkki yhdestä sellaisesta kaviosta.


Joillakin hevosilla on kuitenkin luonnostaan pyöreät kaviot, ja tämä on yleisempää etukavioissa. Tähän asti nämä hevoset ovat käyttäneet alkuperäisiä Flex Bootseja menestyksekkäästi, mutta nyt tarjolla on vieläkin parempi vaihtoehto.

Pyöreän Flex Bootsin suunnittelu on ollut meneillään jo jonkin aikaa - jokainen uusi Flex Boot tuote käy läpi yksityiskohtaisen testauksen ja tuotekehittelyn, kunnes olemme täysin tyytyväisiä tuotteen laatuun ja toimivuuteen. Näin voimme olla varmoja siitä, että tuotteemme ovat hyödyksi hevosille, ja helppokäyttöisiä omistajille.


Uusi Flex Boot WIDE on nyt saatavilla kolmessa eri koossa: 110W, 120W ja 130W, ja kokoja tulee lisää seuraavien kuukausien aikana. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että koska alkuperäinen 150 koon bootsi on jo 5mm leveämpi kuin muut standardibootsit, emme tee tästä koosta erillistä pyöreää bootsia.Miten alkuperäinen Flex Bootsi ja uusi pyöreä malli eroavat toisistaan?

Suurin ero näiden kahden bootsin välillä on pohjan muoto. Pyöreän bootsin pohja on saman levyinen kuin pituinenkin, kun taas alkupräinen bootsi on 10mm pidempi kuin leveä.


Tunnistat pyöreät bootsit kuoren etuosan W-painatuksesta, ja bootsin koko on myös painettu sen molempiin kylkiin, esimerkiksi 120W bootsissa lukee "FlexHorse 120W" - W kokonumeron jälkeen kertoo että kyseessä on pyöreä bootsimalli.Pyöreä bootsi on myös hieman pystympi etuseinämän muodolta.Alla on kokotaulukko, josta voit verrata alkuperäisen ja pyöreän bootsin pohjan mittoja. Huomaat, että bootsit eroavat vain pohjan pituudessa.Sopivatko samat varaosat molempiin bootseihin?

Kyllä, alkuperäiset TPU takaosat, päkiäisremmit, neopreenipehmusteet ja muut varaosat, kuten nupit, sopivat myös uusiin pyöreisiin bootseihin. Wide bootseille on kuitenkin omat pohjallisensa, koska pohjan muoto on erilainen.Muutama sana oikeanlaisen vuolun tärkeydestä - sillä pyöreän bootsin tarkoitus ei ole mahdollistaa huonon vuolun aiheuttamia ongelmia

Epäröimme aluksi pyöreän bootsin valmistusta, koska niin monet näkemistämme niin sanotuista pyöreistä kavioista ovat tosiasiassa vain vuolun aiheuttamia, minkä johdosta kavion muoto oli muokkautunut kyseisen hevosen anatomian vastaiseksi, ja niin ollen haitalliseksi hevoselle. Meidän suositus ja toive on, että kaviot hoidetaan ensisijaisesti kuntoon rakenteenmukaisella vuolulla (ja kaikki muutkin hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvät asiat) ja vasta sitten hankitaan bootsit edesauttamaan hevosen hyvinvointia.


Tiedostamme kuitenkin että on myös paljon hevosia joilla on luonnostaan pyöreät kaviot. Näille hevosille suunnittelimme tämän uuden Wide-bootsin. Haluamme painottaa, että hevosen hyvinvoinnin takia suosittelemme, että jokainen hevosenomistaja oppii arvioimaan oman hevosensa kavioiden terveydentilan, ja tunnistamaan onko kavion rakenne pyöreä, vai onko siinä flareja, eli onko kavionseinämä vain levinnyt tarpeettomasti, joka saa kavion näyttämään leveämmältä kuin mitä sen kuuluisi olla. Seuraavassa blogissamme puhumme tästä aiheesta enemmän ja jaamme esimerkkikuvia joiden avulla sinä voit alkaa tunnistamaan näitä ongelmia.Tuleeko kapeille kavioille myös omat bootsit?

Meiltä kysytään tätä melko usein, joten vastaamme siihen tässä, ja vastaus on 'ei'. Tässä kaksi syytä miksi emme tule suunnittelemaan kapeille kavioille omaa bootsimallia: 1 - Yli 40 vuoden yhteenlasketulla kokemuksella voimme varmuudella sanoa, että on erittäin harvinaista että hevosella olisi luonnostaan huomattavasti kapeampi kuin pitkä kavio. Jos kavio on yli 15mm pidempi kuin leveä, on erittäin todennäköistä että se on muokkautunut sen muotoiseksi vääränlaisen vuolun takia, eikä se ole hevosen anatomian mukainen, terve kavio. Joka kerta kun näemme asiakkaan kuvia niin sanotuista kapeista kavioista, huomaamme että kaviot on vuoltu väärin ja sen seurauksena varvas on liian pitkä, ja kannat ovat kaatuneet varvasta kohti. Tämä johtaa siihen, että kavion muoto muuttuu rakenteeseen nähden liian kapeaksi. Niinpä ylipitkä varvas ja alle kasvaneet kannat pitää korjata oikeanlaisella vuolulla, eikä etsiä sille sopivaa bootsia joka vain sallisi vääränlaisen vuolun jatkuvan. Luonnostaan kapea kavio on hyvin harvinainen. Pystymme aika pitkälle tarjoamaan hyvän istuvuuden myös kapeille kavioille alkuperäisen Flex Bootsin avulla, customoimalla bootsia ja käyttämällä pohjallista. 2 - Alkuperäinen Flex Bootsi on jo 10mm pidempi kuin leveä. Tämä on riittävä ero terveille, luonnostaan ovaaleille kavioille. Niinkuin sanottu, Flexit voidaan customoida erikokoisilla TPU takaosilla, pehmusteilla ja remmeillä, kapeanmallinen bootsi ei ole tarpeellinen.Pitäisikö minun valita alkuperäinen vai pyöreä bootsi hevoselleni?

Bootsin istuvuuteen vaikuttaa kavion mittojen lisäksi kavion ja jalan muoto ja kunto. Koska aihe on melko laaja, kirjoitamme siitä erillisen blogin.

Jos tarvitset apua oikean koon ja bootsimallin valinnassa, lähetä meille kuvat ja mitat sähköpostilla hevosesi kavioista osoitteeseen helpdesk@flexhoofboots.com.

Ohjeet hyvien kaviokuvien ottamiseen löytyy tästä blogistamme.

241 views0 comments

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page