top of page

Ohjeet Flex Bootsien valintaan

Jos harkitset Flex Bootsien hankintaa, muttet ole aivan varma mikä olisi juuri se paras koko tai malli sinun hevoselle tai ponille, voimme auttaa! Tämä blogi antaa sinulle ohjeet, mitä ottaa huomioon kun tarvitset apua kokovalintaan ja bootsien sovitukseen. Seuraamalla näitä ohjeita saat meiltä parhaan mahdollisen avun.


Lähetä kaikki tarvittava tieto meille sähköpostilla osoitteeseen helpdesk@flexhoofboots.com. Vastaamme viesteihin 2-3 työpäivän sisällä.


Ostamassa Flex Bootseja ensimmäistä kertaa? Tarkat kaviokuvat ja mitat ovat erittäin tärkeitä, jotta voimme neuvoa sinua parhaalla mahdollisella tavalla.


Paras mahdollinen tapa saada hyvin istuvat ja toimivat bootsit, on pyytää paikalle ammattitaitoinen kengättömän hevosen vuolija, joka myös sovittaa bootsit paikan päällä.

Jos tähän ei ole mahdollisuutta, silloin autamme mielellämme sähköpostin välityksellä. . Avuksi tarvitsemme selvät, huolellisesti ja oikein otetut kuvat kavioista. Epätarkat, huolossa valaistuksessa ja huolimattomasti likaisista kavioista otetut kuvat ei valitettavasti auta meitä auttamaan sinua, joten panostathan tähän vaiheeseen niin, että pystymme auttamaan sinua mahdollisimman hyvin. Luethan allaolevat ohjeet ja seuraat niitä tarkasti.


Kun tarvitse apua oikean bootsikoon valinnassa, on tärkeää että kaviot on mitattu, ja niistä on otettu valokuvat, päivän tai pari vuolun jälkeen.


#1 - puhtaat kaviot

Kun kavioita mitataan tai niistä otetaan kuvia, tulee kavioiden olla täysin puhtaat. Ei riitä, että ne putsataan vain kaviokoukulla; käytä myös metalliharjaa, tai pese kaviot, jotta niistä lähtee kaikki lika pois. Tällöin kavioista näkee paljon tarkemmin niiden kunnon, ja pystymme neuvomaan sinua oikein.

Kavion puhdistus kaviokoululla tai teräsharjalla

Kavion puhdistus pesemällä se vedellä

Kavion ulkoseinämän puhdistus teräsharjalla


#2 - tarkat kaviokuvat

Tarvitsemme kuvat jokaisesta kaviosta johon haluat ostaa Flex Bootsin. Haluamme kuvat jokaisesta kavioista neljästä eri kuvakulmasta: antura, antura sivusta, sivukuva ja kuva kavion edestä. On tärkeää että paikassa jossa kuvat otetaan, hevonen seisoo kovalla alustalla hyvässä valaistuksessa. Tämä blogi selittää yksityiskohtaisesti, miten saat otettua hyvät ja tarkat kaviokuvat.


#3 - kavion mittaus

Käytä mittaukseen rullamittaa, jonka nollapisteen saat lukittua kavion reunaa vasten. Kaviot tulee mitata enintään pari päivää vuolun jälkeen. Muista, että Flex Bootsit vaativat pienimuotoisen vuolun noin 7-10 päivän välein, jotta kaviot pysyvät niille ihanteellisessa koossa ja muodossa - tämä on myös hevosen hyvinvoinnille parasta. Jos vuoluväli on huomattavasti pidempi (4 viikkoa tai enemmän), kavion muoto, koko ja tasapaino muuttuu huomattavasti vuolujen välissä, ja tämä vaikuttaa niin hevosen askellukseen kuin myös bootsien istuvuuteen.


Mittaa kavion pituus: aseta viivottimen nollapiste varvasseinämän keskelle, ja mittaa pituus kavion takaosaa kohti. Punainen viiva näyttää mistä kohtaa pituus mitataan (kantakulmien taaimmaisesta pisteestä). Tämä kavio on siis 140mm pitkä.

Flex Hoof Boot measuring guide for hoof length

Mittaa kavion leveys: Mittaa leveys kavion leveimmästä kohdasta. Laita viivottimen nollapiste kavion leveimmän kohdan reunaan, ja pidä huoli että mittanauha kulkee suorassa linjassa kavion poikki, ei vinosti ylös tai alas. Vinossa oleva mittanauha vääristää mittaustulosta.

Flex Hoof Boot measuring guide for hoof width

Tarvitsetko apua bootsin asetusten ja istuvuuden kanssa?Näistä tiedoista on meille hyötyä.


Jos olet jo hankkinut Flexit mutta et ole varma istuvatko ne hevosesi jalkaan oikein, voit lähettää meille tarvittavat tiedot niin autamme mielellämme. Tarvitsemme kuvat kavioista ilman bootseja (yllä oleva ohje), kavioiden mitat, ja myös kuvat bootseista hevosesi jalassa. Ota bootsikuvat samalla tavalla kuin kaviokuvatkin, mutta tarvitsemme kuvat vain kavion edestä ja sivulta. Jos bootsien takaosan istuvuuden kanssa on ongelmia, tarvitsemme myös kuvan missä näkyy bootsin takaosa. Pidä huoli että kaikissa kuvissa bootsi ja sen osat näkyy selkeästi. Alla on esimerkki hyvistä bootsikuvista.


Huolehdi siitä että Flexit toimivat hyvin hevosellasi

Flex Hoof Bootsit on maailman ensimmäiset ja ainoat hevosille valmistetut paljasjalkakengät. Flex Bootsit on suunniteltu siten, että ne kestävät käytössä hyvin, kun hevosen kavioista pidetään huolta kokonaisvaltaisesti ja toki bootsin täytyy olla oikein sovitettu ja asetettu. Olemme kirjoittaneet aiheesta blogin, jossa kerrotaan miten saat Flexit kestämään käytössä mahdollisimman pitkään.


Kavio-oppia ILMAISEKSI

Missiomme on, että kaikkien hevosten kaviot ovat niin terveet kuin mahdollista ja että hevosten omistajat tietävät miten he itse voivat parantaa hevosensa kavioiden kuntoa. Siksi annamme sinulle ILMAISEKSI pääsyn meidän "Opi Lukemaan Hevosesi Kavioita" kurssille. Kurssin myötä opit miltä näyttää terve kavio joka on vuoltu hevosen anatomian mukaan, ja näyttää miten tunnistaa kavioiden yleisimmät ongelmat, kuten flaret, pitkät varpaat, alle kasvaneet kannat ja kaviokuume. Kurssi on auttanut lukuisia omistajia ja heidän hevosia ympäri maailman, ja nyt sinä voit hyötyä siitä myös. Uskomme, että kurssin käytyäsi katsot kavioita aivan uudella tavalla!


Lue kurssista lisää osoitteessa https://www.holistichoofcareforhorseowners.com/lue-kaviota ja käytä ostohetkellä alekoodia FK229, niin saat kurssin ilmaiseksi.


Ota aktiivinen rooli hevosesi kavioiden hoidossa

On yksi asia, millä hevosen omistaja voi saada ehkä kaikkein suurimman positiivisen muutoksen aikaan hevosensa kavioissa: opettelemalla miten tehdään pieni, viikottainen huoltovuolu. Kysy kavionhoidon ammattilaiselta, josko he voisivat opettaa sinulle miten kavionseinämä pyöristetään ja kavio pidetään tasapainossa. Moni ammattilainen varmasti neuvoo tässä mielellään. Tai, vaihtoehtoisesti voit tulla mukaan meidän "Kavioiden Viikkohuolto" verkkokurssille, missä opetamme nimenomaan miten tehdään tällainen pienimuotoinen vuolu.


Huolehtimalla hevosesi kavioista ja pitämällä ne pienellä viikottaisella huollolla aina niille rakenteen mukaisessa muodossa on hevosen hyvinvoinnille ja kavioiden terveydelle parasta. Kun alat hoitamaan kavioita itse pikkuhiljaa pienin askelin säännöllisesti, tulee siitä pian rutiinia niin sinulle kuin hevosellesikin. Sen seurauksena vuoluammattilaisen käynnit ovat myös mukavampia hetkiä, niin hevosellesi kuin ammattilaisellekin.

 

Toivomme että tämä blogikirjoitus auttoi sinua. Autamme mielellämme Flex Bootseihin liittyvissä asioissa, joten ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla!
 


218 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page