Team Flex Hoof Boots™

Flex Hoof Boots™ on Suomessa suunniteltu ja valmistettu kavio bootsi, jonka suunnittelussa on otettu huomioon vuosien saatossa kertynyttä ammattitaitoa, käyttäen apuna hevosen jalan biomekaniikka, neljän vuodenajan vaatimukset ja valmistuksessa on käytetty viimeisintä teknologiaa!

Flex Hoof Bootsin on suunnitellut ja valmistanut suomalainen yritys nimeltä Vainica Oy. Yrityksen perustajat ovat pariskunta Jiri ja Satu Vainikka. Näin he kertovat bootsien syntyvaiheista:

Olemme pitkänlinjan kavionhoidon ammattilaisia ja meillä on vuosien kokemus hevosen kokonaisvaltaisesta hoidosta, erimerkkisten bootsien käytöstä, sovituksesta ja myynnistä asiakkaillemme. Bootsien maahantuonnin aloitimme vuonna 2007.

Ajatus oman bootsin valmistamisesta lähti liikkeelle vuosia sitten, kun markkinoilla ei vielä ollut kavio bootseja pienille poneille. Halusimme tehdä asialle jotain, olihan omassa laumassa kaksi pientä kaveria, jotka tarvitsivat lisäpitoa lenkeille varsinkin jääkeleille. Näin lähdimme suunnittelemaan bootseja nimenomaan pienille poneille. Laumamme miniponit Pim-Ahti ja Poks-Ahti ovat toimineet Flex Hoof Bootsien testaajina alusta lähtien.

Koska suunnittelutyö on aikaa vievää ja halusimme tehdä hyvän tuotteen, aikaa kului. Emme halunneet tinkiä laadusta emmekä toimivuudesta, vaikka pieniä bootseja alkoikin ilmestyä markkinoille.

Varsinainen suunnittelutyö alkoi vuonna 2011. Vuosien aikana meiltä on vaadittu innovatiivisuutta, määrätietoisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä roppakaupalla intohimoa. Se onkin asia, joka on vienyt meitä eteenpäin kaikki nämä vuodet. Intohimo hevosen hyvinvoinnin lisäämiseksi on meille se tärkein asia työssämme. Elämme niin kun opetamme! Ja koska nälkä kasvaa syödessä, valmisteilla on kokoja myös isommille hevosille, tulevaisuudessa myös jäteille.

Halusimme bootsimme täyttävän seuraavat ominaisuudet:

  • kevyt, virtaviivainen, istuva ja jalassa hyvin pysyvä
  • sallii jalan ja kavion biomekaanisen toiminnan, mutta suojaa herkimmänkin anturan kaikilla alustoilla
  • nastojen kiinnitysmahdollisuus lisäpitoa varten liukkaille alustoille
  • mukava ja helppo sekä pukea että riisua
  • hyvä näkyvyys myös pimeällä
  • hevosen on mukava käyttää
  • häiritsee hevosen liikettä mahdollisimman vähän
  • sisään ei mene hiekkaa, lunta tai mutaa
  • hevosen omistaja voi muokata mieleisekseen haluamillaan kiinnitystarroilla ja -nauhoilla
  • HALUSIMME EHDOTTOMASTI BOOTSIN, JOKA ON SUUNNITELTU JA VALMISTETTU SUOMESSA!

Näistä toiveista syntyi laadukkaat ja tyylikkäät, ensimmäiset suomalaiset kaviobootsit, Flex Hoof Bootsit!

Lisää Vainikoista voi lukea vainikanaitta.fi sivuilta.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.