top of page

Flex Bootsien nastoitus


Näin talven taas saapuessa pohjoiselle pallonpuoliskolle on ajankohtaista puhua lisäpidon tarjoamisesta hevoselle. Flex Bootseihin on mahdollista asentaa nastat, jotka auttavat kun hevosen tarvitsee kulkea liukkailla alustoilla, olipa se sitten tarhassa tai liikutettaessa ratsain, maasta käsin tai kärryillä.


Flex Bootsit tarjoavat hyvän pidon monenlaisilla alustoilla. Suosituksemme on asentaa talveksi liukkaille alustoille porattavat nastat.



Monivuotiset talvibootsit?


Hyvin usein asiakkaamme kysyvät, voiko nastat poistaa kesäksi ja asentaa taas takaisin seuraavana talvena. Jos poistat ruuvin ja poraat sen takaisin samaan reikään, on reikä jo vähän väljä eikä ruuvikiinnityksestä tule enää yhtä tiukka. Tämä pätee melkein kaikkiin materiaaleihin.


Varmistaaksesi parhaan nastakiinnityksen, suosittelemme nastoittamaan Flex Bootsit vain kertaalleen.

  • Jos ostat bootsit talvikäyttöön, voit ruuvata niistä nastat pois keväällä ja jättää ne kesäkäyttöön.

  • Jos ostat bootsit kesäkäyttöön, voit nastoittaa ne talvea varten huomioiden kuitenkin pohjan kulumisen. Jos pohjan paksuus ei riitä kesän jälkeen nastan asennukseen, suosittelemme hankkimaan talveksi nastabootsit erikseen.

  • Jos hevosellasi on virheliikettä ja se kuluttaa bootsin pohjaa yhdestä kohtaa enemmän, voi olla että pohja on liian ohut nastalle tästä kohtaa.


Tiedämme, että nastoja on asennettu edellistalven jäljiltä kesän käytössä olleisiin bootseihin, itsekin olemme testanneet tätä, ja se on toiminut. Riippuu kuitenkin niin monesta eri tekijästä kenellä tämä toimii (pohjan paksuus, kierteiden kunto, alustat ja nopeus millä hevonen liikkuu). Paras kiinnitys ruuvikierteelle on kuitenkin se ensimmäinen kiinnitys.





Entistäkin parempi bootsi


Uuden innovaatiomme myötä olemme lisänneet Flex Bootseihin kaksi nastapaikkaa lisää pyörähdyskohdan jälkeen, jolloin hevosen liikkuminen on entistä mukavampaa. Suosittelemme lämpimästi käyttämään bootseissa 12:sta nastaa 10:n sijaan, näin hevonen saa pitoa sekä pyörähdys- että ponnistusvaiheessa. Pieniin ponibootseihin voi tilanteen mukaan asentaa 6-12 nastaa, kuten allaolevassa kuvassa näkyy.

Tässä video hevosista jäisessä tarhassa nastoitetut Flex Bootsit jalassa.




Miten bootsit toimii jään ja lumen yhdistelmässä?


Saako Flex Bootseista nastojen kanssa tarpeeksi pitoa lumisella tiellä, jossa on jää alla?

Riippuu aivan tilanteensta, koska lumipeitteitä on eri paksuisia. Nastat, joita bootseissa käytetään, on pieniä, joten lunta ei voi olla kovin paljoa että nasta yltäisi lumen läpi jään pintaan. Jos tällaisella kelillä on pakko lähteä lenkille, suosittelemme äärimmäistä varovaisuutta.



Entäpä nastojen käyttö mudassa?


Tarjoaako Flex Bootsit nastoitettuna pitoa mudassa tai märällä nurmella? Nämä alustat käyttäytyvät vähän samalla tavalla kun lumipeite jään päällä, pehmeää massaa liikkuu jalan alla eikä nastat välttämättä ylety kiinteään pohjaan. Joten suosittelemme äärimmäistä varovaisuutta liikuttaessa alustoilla, jotka tekee liikkumisesta hevoselle riskialtista.



Alla on video, jossa näytämme miten nastat asennetaan bootseihin.




Turvallisia lenkkejä!







353 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page