Käyttö-ohjeita

Näin käytät Flex Hoof Bootseja

 


 

Mittataulukko ja mittausohjeet

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Ota huomioon että viimeisimmästä rakenteen mukaisesta vuolusta tulee olla aikaa maksimissaan viikko, jotta saat mitat mahdollisimman tuoreen vuolun jäljiltä.

Jos haluat apua kavion mittaamisessa, voit lähettää meille kuvat kavioista alla olevien kuvien mukaisesti. Huomaa että kaviot tulee olla hyvin puhdistettu.


1. PITUUS

Vedä kuviteltu viiva toiseta kantakulmasta toiseen kantakulmaan, ja tästä kyseisestä viivasta suora linja kohti varvasseinämää. Näin saat pituusmitan kaviosta.

2. LEVEYS

Mittaa kavion leveys kavion leveimmästä kohdasta. Näin saat leveysmitan.

Vertaa mittoja bootsimittohin. Jos kavio tuoreen vuolun jäljiltä on aivan bootsimitan ylärajoilla, sinun kannattaa valita numeroa suurempi bootsi. Esimerkiksi, jos kavio on tuoreen vuolun jäljiltä 84 mm pitkä ja leveä, sinun kannattaa valita Flex 90. Jos osaat itse vuolla hevosesi kaviot, ja pystyt pitämään niitä muodossa viikottain tehdyillä vuoluilla, silloin voit ottaa koon Flex 80.

Flex Hoof Bootsit sopivat myös erimallisiin kavioihin joustavan kiinnityksensä ansiosta.

Flex Hoof Bootsit ovat kevyet, niitä on helppo käyttää ja ne pysyvät hyvin jalassa. Bootsi kiinnitetään jalkaan kahden tarran avulla, joista toinen kiinnittyy vuohisen ympäri ja toinen päkiäisen ympäri. Olemme halunneet tarjota myös ekologisen vaihtoehdon kiinnityksen muunteluun ja ajan kanssa kuluvien osien vaihtoon. Jokainen voi halutessaan vaihtaa tarrat erivärisiksi tai esimerkiksi joustavaan soljella suljettavaan remmiin. Flex tarkoittaa joustavuudellaan siis myös kiinnitystä.

Miten aloitan bootsien käytön?

Jos hevosellasi on vielä rautakengät, ja haluat siirtyä käyttämään bootseja, täytyy kaviot vuolla rakenteen mukaisesti. Perinteisesti tehty ”laidunvuolu” ei riitä. Tuoreen vuolun jälkeen kaviot mitataan ja verrataan mittoja bootsikokojen mittoihin.

Flex Hoof Bootseja voi käyttää myös 24/7 siirtymävaiheessa, sekä esimerkiksi jääkeleillä tarhassa. Bootsit on testattu ääriolosuhteissa kaikkina vuodenaikoina. Märkinä vuodenaikoina suosittelemme urheilusukan tai villasukan käyttöä bootsissa, jos tarkoitus on pitää bootseja pidempiä aikoja esim tarhaoloissa.Nastojen asennus