Epona Balance Oy

Flex Hoof Bootsien Suomen myynti on siirtynyt 1.12.2019 Epona Balance Oy:lle. 

Tässä esittely heistä:

Kertoisitteko keitä olette ja mistä on kysymys?

Olemme Noora ja Reima ja olemme Epona Balancen perustajat. Yrityksemme vastaa Flex Hoof Boots tuotteiden myynnistä 1.12.2019 alkaen Suomessa paikallisille jälleenmyyjäyrityksille sekä verkkokauppamme kautta yksityisasiakkaille. Perheeseemme kuuluu kahden lapsen lisäksi arabianhevostamma Wallu, kaksi nuorta siperianhuskya Susi ja Hukka sekä whippet-herra Nippe Nokinokka.


Noora, kertoisitko vähän tarkemmin itsestäsi?

Olen pienestä pitäen ollut paljon eläinten kanssa tekemisissä. Koiria on ollut aina kotona ja hevosharrastuksenkin aloitin jo ihan pienenä. Minulla on tähän mennessä ollut kolme omaa hevosta.
Olen opiskellut mm. pieneläinhoitajan ammattitutkinnon ja työskennellyt useamman vuoden pieneläinklinikalla sekä hetken aikaa myös kunnaneläinlääkärin avustajana maaseudulla. Pääsin silloin näkemään myös suurempien eläinten hoitoa ja samalla sain huolehtia eläinlääkärin oman tilan eläimistä, hevosista, lampaista ja koirista. Opiskelin myös koirahierojaksi Tampereen urheiluhierojakoulussa.

Olen aina ollut kiinnostunut jatkuvasti oppimaan uutta eläimistä. Parhaani mukaan koitan toimia niin, että voisin taata eläimilleni mahdollisimman hyvän elämän niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Se tarkoittaa jatkuvaa opiskelua mm. eläinten lajityypillisistä käyttäytymistarpeista, niiden fysiikasta sekä positiivisella vahvisteella toteutetusta koulutuksesta. Nykyinen hevoseni Wallu oli 4-vuotias minulle tullessaan ja siitä eteen päin olen kouluttanut sen itse. Koen, että olemme onnistuneet luomaan todella hyvän suhteen toisiimme. Hyvän suhteen luomisessa on varmasti ollut isona tekijänä se, että yritän parhaani mukaan kuunnella mahdollisimman paljon Wallun mielipiteitä asioista ja annan sille mahdollisuuksien mukaan omaa päätösvaltaa asioiden suhteen. Mielestäni molemmin puolinen luottamus on ansaittava sekä ihmisen että hevosen taholta.

Hevosten kengättömyyteen aloin tutustua tarkemmin noin 6 vuotta sitten. Oman hevoseni jätin ilman kenkiä ensimmäisen kerran noin 5 vuotta sitten ja sille tielle olenkin jäänyt. Nykyisellä hevosellani ei ole koskaan ollut rautakenkiä jalassa ja on ollut mahtava huomata miten hyvin se on pärjännyt.

Flex Hoof Bootsit ovat olleet meillä jo hyvän aikaa käytössä ja ne ovat tuntuneet ehdottomasti parhailta bootsi vaihtoehdoilta juuri meille. Kun avautui mahdollisuus ottaa vastuullemme näiden bootsien myynti, ei kovin kauaa
tarvinnut miettiä ryhtyäkö hommaan vai ei. On helppoa seisoa sellaisen tuotteen takana, johon tosissaan uskoo, ja jonka on omakohtaisessa käytössä testannut toimivaksi.
Yrityksessämme vastaan kaikesta asiakaspalvelusta.


Reima, entäpä sinä?

Minä itse olen tutustunut koirien ja hevosten kanssa elämiseen vasta siinä vaiheessa kun aloimme Nooran kanssa olemaan yhdessä, ja minun koulutuksenikin on ihan muuta kuin eläimiin liittyvää. Noora on hevosten ja koirien kanssa hyvin aktiivinen ja nyt kun yhteisiä vuosia meillä on takana jo monen monta, niin olen Nooran vanavedessä päässyt oppimaan ja kokemaan yhtä sun toista hevosten ja koirien kanssa. Mitä näiden kanssa harrastamiseen tulee, minä osallistun välillä omasta mielestäni kaikista kiinnostavimpiin juttuihin, kun taas Nooralle hevoset ja koirat ovat elämäntapa.

Buutseihin itse tutustuin, kun havaitsin, että pöydiltämme löytyi usealta valmistajalta erikoisen näköisiä ”kippoja” ja tapasin Nooran virittelemässä niitä eri puolilla kotiamme esim. ruuvaamalla nastoja tai korjailemalla jotakin liimalla. Jossakin kohtaa Noora tuntui löytäneen meidän hevosellemme Wallulle tosi hyvät buutsit ja olinkin todella positiivisesti yllättynyt ja iloinen kuullessani, että nämä olivat täysin Suomessa suunnitellut ja valmistetut, sekä silmin nähden laadukkaan, kestävän ja hyvän näköiset! Sitä kautta tutustuin Flex Hoof Bootseihin ja paljon, paljon Nooraa myöhemmin lopulta myös buutsien luojiin Satuun ja Jiriin.

Minulle on aina ollut tärkeää suosia suomalaista sekä lähellä tehtyä työtä ja aina hankinnoissani haluan satsata kestävyyteen ja laatuun, jotta tavara kestäsi mahdollisimman pitkään käytössä. Koen myös ympäristöystävällisyyden sekä eläin- ja ihmisoikeudet yleisestikin tärkeiksi. Flexit osuvat näihin arvoihin täydellisesti ja lisäksi vaikka sanotaankin, että hevoset ovat yksilöllisiä sen suhteen, mikä buutsi sopii kenellekin parhaiten, niin onhan tämä ihan tajuttoman upea tuote ihan koko maailman mittakaavassa! Lähdin todella innoissani kehittämään eteenpäin ajatusta ottaa Suomen myynti vastuullemme ja nyt olemme tässä pisteessä, että myynti voi alkaa. Mieltäni myös lämmittää suuresti se, että pystymme itse hevosten ja heidän omistajiensa lisäksi myöskin auttamaan tuotteen valmistajaa helpottamalla heidän työkuormaansa jakamalla vastuita tällä tapaa.

Nooran hoitaessa asiakkaiden palvelun ja neuvonnan, minä toimin kulissien toisella puolella ja huolehdin, että kaikki – esimerkiksi verkkokauppamme – toimii asiakkaiden
kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Flex Hoof Bootsin tiimiin, Noora ja Reima!